Firma Arama



Sektörler

Ülkü Leonardit | Kahramanmaraş Leonardit Gübre
Firma Bilgileri

Üyelik Tarihi : 28-03-2018
Firma Yetkili : Ülkü Leonardit | Kahramanmaraş Leonardit Gübre
Firma Sektörü :
Çalýþan Sayýsý :
  Ýncelenme Sayýsý : 701

Ýletiþim Bilgileri
Adres : Ülkü Leonardit | Kahramanmaraş Leonardit Gübre
Þehir : KahramanmaraÅŸ
Telefon : Ülkü Leonardit | Kahramanmaraş Leonardit Gübre
Faks : Ülkü Leonardit | Kahramanmaraş Leonardit Gübre
Website : http://

 Firmanýn Ürünleri -  Firmanýn Ýlanlarý -  Ýletiþim

Hakkýmýzda

Organik Gübre Nedir?  

 

Bitkinin beslenmesi için gerekli olan minarelleri bünyesinde bulunduran ve topraktaki fiziksel ve kimyasal yapıyı düzenleyerek bitkinin topraktan beslenmesini kolaylaÅŸtıran bitki, fosil veya hayvanların atıklarından yada doÄŸal baÅŸka yollarla üretilen ürüne organik gübre denir. Fakat bu ürünlerin içinde Fosil(LEONARDÄ°T) kaynaklı organik gübreleri tercih etmenizi tavsiye ederiz.

 

Neden Organik Gübre?  

 

Yapılan Bilimsel AraÅŸtırmalar sonucu tarımda azotlu gübre kullanımındaki aşırı artış sonucunda üretilen besinlerde nitrat ve nitrit artışına neden olduÄŸundan üretilen bu besinleri yiyen kiÅŸilerde kansere yakalanma riski artmıştır. Bu yüzden Avrupanın birçok ülkesinde kimyasal gübre yasaklanmıştır.   Kimyasal Gübrenin zararlarına örnek vermek gerekirse elma kurdunu öldürmek için topraÄŸa atılan kimyasal ilaç ve suni gübreler sadece elma kurduna zarar vermekle kalmayıp, çevrede bulunan kuÅŸlara, diÄŸer böceklere ve yararlı mikroorganizmalara zarar vermekte onları öldürmektedir.   Organik gübreler içerisinde bulunan bileÅŸenlerle topraÄŸa ve bitkiye direnç kazandırır. Ürünlerin verimini arttırır. Fakat ÅŸu an ülkemizde farklı farklı ürünler üretilmekte olup biz öncelikle organik gübre kullanmadan önce kesinlikle Toprak Analizi yaptırmanızı öneriyoruz çünkü her toprağın durumu farklıdır.   Fakat Tarım Bakanlığının yapmış olduÄŸu araÅŸtırmalara göre Ülkemizde Karadeniz Sahilleri ve Kuzey Trakya (çok yağış alan bölgeler) haricinde yapılan yaklaşık 140.000 adet toprak analizine göre Ülkemiz topraklarının Yüksek Kireçli, Yüksek Ph'lı ve Organik Madde açısından çok fakir ayrıca da bölüm bölüm Fosfor ve Potasyumun fazla olduÄŸu fakat alınamadığını tespit etmiÅŸtir. Ayrıca iz element açısından Demir ve Çinko nunda noksanlığı tespit edilmiÅŸtir.   Organik Gübrenin Avantajları   Organik gübre kullanmanın tarıma ve doÄŸaya, üretici ve tüketiciye pek çok faydası vardır. Organik gübrenin avantajlarından bahsetmek gerekirse, Üretilen ürünün kalite ve miktarı artar. Bitki zararlı böceklere karşı direnç kazanır. Bitkinin büyüme hızını arttırır. Böylelikle bitkinin erken ürün vermesini saÄŸlar. Organik gübre nin içinde bulunan toprak için gerekli mineraller sayesinde de toprağı verimli hale getirir. Bitkinin ve Toprağın susuzluÄŸa karşı direci artar. YetiÅŸtirilen bitki Suya daha az gereksinim duyar. Sulama konusunda gereksiz su harcamasının önüne geçilir. Organik gübre toprağın rengini koyulaÅŸtırarak toprağın daha fazla güneÅŸ ışığını emmesi saÄŸlanır. Toprağın geçirgenliÄŸini arttırarak hava ve su alımını kolaylaÅŸtırır. TopraÄŸa verilen azot miktarının bitkiye dengeli bir biçimde dağıtır. Suyun eritemediÄŸi kireci eritir ve eritme sonucu çıkan karbondioksiti fotosentezde kullanılır.(kükürt takviyeli organik gübreler için geçerlidir) Toprakta bulunan tuzu bitkinin kök kısmından uzaklaÅŸtırarak bitkiye zarar vermesini engeller.(kükürt takviyeli organik gübreler için geçerlidir) Toprakta bulunan bitki geliÅŸimi için gerekli olan demiri bitkinin alabileceÄŸi ÅŸekle dönüÅŸtürür. Organik gübre bitkide hücre bölünmesini arttırarak bitkinin büyüme hızını arttır.  

 

Leonardit ve Faydaları  

 

Leonardit, yüksek oranda Humik Asitler ile karbon, makro ve mikro besin elementleri içeren,kömür düzeyine ulaÅŸmamış tamamen doÄŸal organik maddedir.OluÅŸumu milyonlarca yıl öncesi bitki ve hayvan kalıntılarının sıcaklık, nem, basınç, oksidasyon ve çok özel jeolojik ÅŸartlar gerektirdiÄŸinden tabiatta nadir olarak bulunur ve kalitesi bölgeden bölgeye deÄŸiÅŸiklik gösterir. Ä°çerdiÄŸi yüksek oranda humik asitlerden dolayı önemli bir ekonomik deÄŸere sahiptir. Ä°lk defa ABD-Kuzey Dakota Eyaletinde Dr. Leonard tarafından bulunmuÅŸ olmasından dolayı bu adı almıştır.   Leonardit adı ABD ve Dünyanın pek çok ülkesinde genellikle kabul edilmekle beraber bazı ülkelerde Humat, Organik Humat, Humalit veya Humus olarak da adlandırılmaktadır.   Leonardit’in bir maden olarak tanınması ve yaygın olarak kullanılmaya baÅŸlanması oldukça yenidir.  

 

 

 

kahramanmaraÅŸ leonardit gübre , leonardit gübre satışları , leonardit gübre satanlar , leonardit gübre satışı yapanlar , toptan leonardit gübre satışları , perakende leonardit gübre satışları

Etiketler
Ülkü Leonardit, kahramanmaraş leonardit gübre , leonardit gübre satışları , leonardit gübre satanlar , leonardit gübre satışı yapanlar , toptan leonardit gübre satışları , perakende leonardit gübre satışları,




Valid XHTML 1.0 Transitional